Workshops

Workshop Mum’s Work, “Leren Stikken”

1. Waar gaan de workshops door?
De workshops gaan door in Mere, in een zeer gezellige en huiselijke sfeer.

2. Welke dagen?
Alle dagen van de week zijn bespreekbaar. Alles hangt af van de wensen van de klant en de beschikbaarheid. De uren zijn als volgt…   In de voormiddag* starten we om 9u en eindigt de les om 12u, in de namiddag* wordt er gestart om 14u en eindigen we om 17u. ’s Avonds* starten we om 18u en stopt de les om 21u.
(*) het aantal uren van de workshop hangt af van het aantal deelnemers. Bij twee personen is het twee uur, bij drie personen is het twee uur en een half en vanaf vier personen duurt de workshop 3 uur.

3. Hoeveel kost zo’n workshop nu eigenlijk?
De kostprijs om te leren stikken is, vanaf 3 personen, 30 euro … wanneer je nadien de aansluitende workshops volgt.
Wens je enkel te leren stikken en nadien de workshops niet te volgen, dan betaal je 40 euro voor een les (vanaf 3 personen). De les “leren stikken” duurt, ngl het aantal deelnemers, maximum 3 uur.
Bij Mum’s Work kan je stikken op één les. Eerst krijg je wat uitleg over de naaimachine en de benodigdheden, dan leer je stikken op papier en lapjes stof en nadien maak je je eerste stikwerkje (een speldenkussentje).

4. Wat breng je mee?
Wanneer je een machine huurt (dit kost 10 euro/les) hoef je helemaal niets mee te brengen! Breng je zelf je machine mee, breng dan ook 2 verschillende kleuren garen mee, een schaartje* en kopspeldjes* (met een gekleurd bolletje).
Wens je nadien de aansluitende workshops  te volgen, heb dan even geduld en wacht alvorens materiaal te gaan kopen…. in de les krijg je hieromtrent veel interessante tips.    * Hoef je niet persé te gaan kopen, je kan dit ook tijdens de les gebruiken

5. Wat na de workshop ‘Leren Stikken’?
Als je nadien nog interesse hebt, kan je je inschrijven voor de workshops die erop volgen. Uit mijn ervaring met andere deelnemers kan ik je vertellen dat dit heel leuk is.

Workshop Mum’s Work, “Stikken van accessoires”

Om de workshops van Mum’s Work te kunnen volgen is het vereist om al wat te kunnen stikken. Iemand zonder stikervaring kan leren stikken in onze workshop “Leren stikken”.

1. Waar gaan de workshops door?
De workshops gaan door in Mere, in een zeer gezellige en huiselijke sfeer.

2. Welke dagen?
Alle dagen van de week zijn bespreekbaar. Alles hangt af van de wensen van de klant en de beschikbaarheid. De uren zijn als volgt… In de voormiddag* starten we om 9u en eindigt de les om 12u, in de namiddag* wordt er gestart om 14u en eindigen we om 17u, ’s avonds* starten we om 18u en stopt de les om 21u.
(*) het aantal uren van de workshop hangt af van het aantal deelnemers. Bij twee personen is het twee uur, bij drie personen is het twee uur en een half en vanaf vier personen duurt de workshop 3 uur.

3. Met hoeveel personen kan je deelnemen?
Er wordt privé of in een groepje van maximum 6 personen les gegeven.
Tijdens de les houd ik elke handeling van de deelnemers goed in het oog… Het lijkt wel alsof iedereen privéles krijgt 🙂
Mensen die wensen in te schrijven stellen we voor eens na te gaan of er misschien een vriendin, collega, familielid, … is die ook interesse heeft. Op deze manier kan je zelf je groepje vormen en kan je al bekijken welke startdatum het best voor je past.
Iemand die alleen is, zet ik eventueel op een wachtlijst, op haar favoriete dag, tot er andere deelnemers aansluiten.

4. Uit hoeveel lessen bestaat een workshop?
De workshops bestaan uit sessies van 4 lessen. Je kan zoveel sessies volgen als je wil. Elke les duurt maximum 3 uur (het aantal uren van de workshop hangt af van het aantal deelnemers).
De workshop ‘Leren Stikken’ is geen onderdeel van de sessie ‘Stikken van accessoires’.

5. Hoeveel kost zo’n workshop nu eigenlijk?
Van 3 tot 6 personen vragen we per persoon 25 euro voor een les. Hierbij is inbegrepen; het patroon, een volledige uitgewerkte beschrijving van wat je hebt gemaakt, een zeer mooi afgewerkt product en veel handige weetjes.
We betalen voor elke les die wordt vastgelegd 10 euro voorschot.

6. Wat wordt er gemaakt?
Als je op “Mum’s Work in beeld” klikt, krijg je al een idee van wat we maken in de lessen. Ook op de Facebookpagina van Mum’s Work kan je eens een kijkje nemen, deze pagina wordt constant vernieuwd! Voor beginners (en gevorderden die interesse hebben) is het eerste project “een omkeerbaar, stoffen tafelmandje”.
In de daarop volgende lessen leer je ook een rits instikken, gebruik maken van biaislint, paspellint, textiellijm… We maken oa. een oorbellenetui, laptop-zakje, juwelenrol, toiletzak, heuptas, handtas, cross-over, keukenschort… en zoveel meer.

De deelnemers hebben uiteraard ook inspraak. Als er een leuk idee naar voren komt dat haalbaar is voor iedereen, kan dit natuurlijk ook in een les gegeven worden.

Naarmate de interesse én het kunnen, gaan we steeds wat moeilijker. Maar dit alles blijft in samenspraak met de deelnemers.

Alles kan bij Mum’s Work, alleen kledij maken we niet tijdens de workshops.

7. Met welke stoffen wordt er gewerkt?
We werken enkel met stoffen die niet rekbaar en/of glad zijn, dus géén T-shirtstof, zijden stoffen… Deze stoffen zijn het makkelijkst te verwerken. Graag willen we alle deelnemers stimuleren om te recycleren. Bijvoorbeeld een herenhemd dat niet meer gedragen wordt en waarvan de stof niet versleten is, kan perfect een tweede leven krijgen.

8. Wat brengen we mee?
Enkele weken vóór elke les krijgt iedere deelnemer een mailtje waarin staat wat hij of zij moet meebrengen voor die bepaalde les. Iedereen krijgt dan ook een patroontje doorgestuurd. Om tijd te besparen tijdens de lessen wordt gevraagd om de patroondelen op voorhand al uit te knippen.

9. Wat als ik geen stikmachine heb?
Wie wenst kan een stikmachine huren, dit kost 10 euro per les, nadien weet je wel of de workshops je liggen en of de aankoop van een stikmachine de moeite waard is. Wie een machine huurt hoeft buiten de stoffen niets mee te brengen, Mum’s Work zorgt voor al het andere materiaal.