Thema workshops

JONGE OUDERS EN GROOTOUDERS

Proficiat aan de jonge ouders en grootouders!

Met deze workshop kunnen jullie heel wat geld uitsparen!
Wist je dat een slabbetje al gauw 10 tot 20 euro kost, of zelfs meer? Een babyhanddoek kan zelfs de woekerprijzen van 30 tot 55 euro bereiken, met een knuffeldoekje zit je al snel rond de 25 euro en meer. En wanneer je een babynestjes wil aanschaffen, vind je deze al snel voor 80 tot 120 euro! Dit zijn aanzienlijke bedragen.

In deze thematische workshop leer je zelf deze items maken. De workshop bestaat uit vijf lessen en kost in totaal 175 euro. Voor deze prijs kun je eindeloos veel slabbetjes, knuffels, babynestjes en babyhanddoeken maken. Bovendien biedt het zelf maken van deze items niet alleen financiële voordelen, maar ook een persoonlijke touch en voldoening.

Sluit je aan bij onze workshop en ontdek hoe leuk en eenvoudig het kan zijn om zelf babybenodigdheden te maken. Zo bespaar je geld en creëer je unieke items die met liefde en zorg zijn gemaakt. We kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

Data thema workshops jonge ouders  en grootouders

4 accessoires in 5 lessen
les 1: maandag 16 september 18u : slabbetje
les 2: maandag 7 oktober 18u: handdoek met tip
les 3: maandag 21 oktober 18u: knuffeldoek
les 4: maandag 4 november 18u: babynestje
les 5: maandag 18 november 18u: afwerking accessoire(s)

 

 

HALLOWEEN

Wie Halloween zegt, denkt meteen aan griezelige avonturen en betoverende pompoenen! Welkom bij onze thema-workshop waar we de magie van Halloween vieren met een creatieve twist. Tijdens deze sessie kan je kiezen tussen twee pompoencreaties die de geest van het seizoen perfect weerspiegelen.

Kies je nu voor de grote pompoen of ga je meer voor speelse gezelligheid, nl een vrolijke slinger met kleine pompoentjes? Jouw huisje zal zowiezo opgefleurd worden met een sprankeltje Halloween.

Data thema workshop Halloween
woensdag 16 oktober 18uKERST

Stap binnen in de betoverende wereld van thematische workshops en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je voorbereidt op enkele van de meest feestelijke momenten van het jaar. Of het nu Kerstmis, Halloween of Pasen is, deze bijzondere gelegenheden brengen altijd een vleugje magie met zich mee.

Mum’s Work is nog in volle voorbereiding maar hier toch al even een kijk op wat er met kerst kan gemaakt worden 🙂

Data thema workshop Kerst
donderdag 14 november 18u 
donderdag 21 november 9u 
donderdag 3 december 18u

Met hoeveel personen kan je deelnemen? 
Tot 6 personen wordt er les gegeven. Mensen die wensen in te schrijven stellen we voor eens na te gaan of er misschien een vriend(in), collega, familielid, … is die ook interesse heeft. Op deze manier kan je zelf je groepje vormen en kan je al bekijken welke startdatum het best voor je past. Wie kan zorgen voor 2 extra deelnemers, krijgt haar/zijn eerste les aan de helft van de prijs.

Iemand die alleen is kan een privéles volgen of zet ik op een wachtlijst, op haar favoriete dag, tot er andere deelnemers aansluiten.

Uit hoeveel lessen bestaat een workshop?
De workshops bestaan uit een lessenreeks van 4 lessen. Je kan zoveel lessenreeksen volgen als je wil. Elke les duurt maximum 3 uur (het aantal uren van de workshop hangt af van het aantal deelnemers).
De workshop ‘Leren Stikken’ is geen onderdeel van de sessie ‘Stikken van accessoires’.

Kan ik dan geen éénmalige les volgen?
Er zijn 2 manieren om een éénmalige les te volgen:

   • Je kan de les met jouw vriendinnen volgen om bv een verjaardagsfeest, een vrijgezellenfeest … te vieren.
   • Wanneer er via Facebook of Instagram een oproep wordt gedaan voor een vervanger van een bepaalde workshop.
   • Wanneer je 10 euro extra betaald boven op het lesgeld.

Hoeveel kost zo’n workshop nu eigenlijk?
1 persoon    2 uur   € 85 p.p
2 personen   2 uur  € 75 p.p.
3 personen   2,50u € 30 p.p.
4 personen   3 uur  € 30 p.p.
5 personen   3 uur  € 30 p.p.
6 personen   3 uur  € 30 p.p.

Een éénmalige les kost € 10 meer, tenzij je na de les beslist om de lessenreeks te volgen.

Wanneer Mum’s Work op een andere locatie lesgeeft, dan Beekstraat 7 in Mere, wordt er € 5 extra aangerekend.

Wat wordt er gemaakt?
Wat er gemaakt wordt, hangt af van jouw kunnen.
Voor échte beginners (en gevorderden die interesse hebben) bestaat de eerste sessie uit:

   • een tafelmandje
   • een keukenschortje
   • een pannenlap
   • een tote-bag of knuffel

  Naarmate de interesse én het kunnen, gaan we steeds wat moeilijker. Maar dit alles blijft in samenspraak met de deelnemers.

  Een kleine greep uit het assortiment voor meer gevorderde stikkers:

   • een wintertas
   • een toiletzak
   • een juwelenrol
   • een heuptas
   • weekendtas
   • een laptopzak
   • enz…

  De deelnemers hebben uiteraard ook inspraak. Als er een leuk idee naar voren komt dat haalbaar is voor iedereen, kan dit natuurlijk ook in een les gegeven worden.

  Tijdens de verschillende lessen leren we steeds nieuwe technieken:

   • een rits instikken
   • paspellint gebruiken
   • biaslint aanstikken
   • werken met textiellijm
   • enz…

  Alles kan bij Mum’s Work, alleen kledij maken we niet tijdens de workshops, met uitzondering van het strandkleedje en wintertrui. Tijdens een privéles en wanneer het voor mij een haalbaar project is, is een les kleding maken bespreekbaar.

  Als je op “Mum’s Work in beeld” klikt, krijg je al een idee van wat we maken in de lessen. Ook op de Facebookpagina van Mum’s Work kan je eens een kijkje nemen, deze pagina wordt constant vernieuwd!

  Met welke stoffen wordt er gewerkt?
  We werken vooral met stoffen die niet rekbaar en/of glad zijn, dus géén T-shirtstof, zijden stoffen… tenzij je ze eerst bekleeft met plakkatoen. Niet rekbare stoffen zijn het makkelijkst te verwerken. Graag willen we alle deelnemers stimuleren om te recycleren. Bijvoorbeeld een herenhemd dat niet meer gedragen wordt en waarvan de stof niet versleten is, kan perfect een tweede leven krijgen.

Wat brengen we mee?
Enkele weken vóór elke les krijgt iedere deelnemer een mailtje waarin staat wat hij of zij moet meebrengen voor die bepaalde les. Iedereen krijgt dan ook een patroontje doorgestuurd. Om tijd te besparen tijdens de lessen wordt gevraagd om de patroondelen op voorhand al uit te knippen.

Wat als ik geen stikmachine heb?
Wie wenst kan een stikmachine huren, dit kost 10 euro per les, nadien weet je wel of de workshops je liggen en of de aankoop van een stikmachine de moeite waard is. Wie een machine huurt hoeft buiten de stoffen niets mee te brengen, Mum’s Work zorgt voor al het andere materiaal   

Voeg je koptekst hier toe

Scroll naar boven